دنی و دیمه دنی دو غذای محلی بجنورد است که در دو رویداد متفاوت تهیه میشود. دنی همان آش دندونی است که وقتی بچه دندان در میآورد، تهیه میکنند. دیمه دنی هم که به آش امام معروف است، در روز عاشورا پخته میشود. فرق این دو در نوعی گندمی است که استفاده میشود در دنی از گندم کامل و در نیمه دنی از گندم نیمکوب پوست کنده استفاده میشود. مواد لازم: نخود ۱۰۰ گرم لوبیا چیتی ۱۰۰ گرم عدس ۱۰۰ گرم گندم ۲۰۰ گرم کره ۵۰ گرم پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری مرزه خشک دو قاشق غذاخوری زردچوبه و نمک به مقدار کافی فلفل ۱ قاشق غذاخوری ( این غذا تند است و مقدار فلفل آنرا بسته به ذائقه تان کم یا زیادتر کنید)